De Wijnkaart


Onze Franse kasteelwijnen

Rood
CHATEAU LA POINTE, POMEROL - Frankrijk 2007
Een van de belangrijkste domeinen van de appelatie met zijn 25ha. Dit prachtige kasteel heeft de laatste decennia alleen maar vooruitgang geboekt en was tevens de eerste om in 1868 de benaming "kasteel" te verkrijgen.

Rood
CHATEAU PETIT VILLAGE, POMEROL - Frankrijk 2006
Gelegen aan de "rechterkant" van Bordeaux vinden we de wijnen van Petit Village terug. Alhoewel de wijnen geen classificatie hebben, worden ze aanzien als een van de grootste uit de regio Pomerol.

Rood
CHATEAU LABEGORCE ZEDE, MARGAUX - Frankrijk 2005
Cru Bourgeois Exceptionnel Margaux. Een klassieke Margaux: fruitig, delicaat en evenwictig voor een zeer redelijke prijs.

Rood
LE JARDIN DE PETIT VILLAGE, POMEROL - Frankrijk 2004
Dit is de 2de wijn van Petit Village. Deze wijn is over het algemeen wat fruitiger en soepeler dan de eerste wijn. De wijnstokken zijn gelegen op het hoogste punt van de plateau, waarvan 61% van de 11ha is aangepland met de merlot-druif.

Rood
PETIT MOUTON DE ROTHSCHILD, PAUILLAC - Frankrijk 2004
Dit is de 2de wijn van de gerenomeerde Château Mouton Rothschild (1ière Cru Classe).

Rood
CHATEAU PETIT BOCQ, ST-ESTEPHE - Frankrijk 2006
Cru Bourgeois Supérieur St.-Estephe. Geboren uit 2ha in 1972, is Petit Bocq lange tijd beschouwd als een "vin de garage"-stijl Médoc. Het domein is vandaag ultra-gemoderniseerd en is intussen 14ha wijngaarden groot in de regio van Marbuzet. Deze charmante St.-Estephe uit 2006 bestaat hoofdzakelijk uit Merlot, wat uitzonderlijk is voor de Médoc.

Rood
CHATEAU GRAND MAYNE, SAINT-EMILION GRAND CRU CLASSE - Frankrijk 2006
Schitterende wijn uit de regio van Saint-Emilion. Eigendom van de familie Nony sinds 1934. De wijnen zijn overheersend samengesteld uit Merlot (79%) waarvan de gemiddelde leeftijd van de stokken 35 jaar zijn.

Onze verschillende selecties :

Huiswijn

Onze Franse kasteelwijnen

The World of Domaines Barons de Rothschild

Onze overige wijnen

N - E - FDe Voerman - Rijselseweg 10 - Ieper - 0479 50 58 49